DIGA DENTARĂ- PENTRU TRATAMENTE SIGURE!

Implantul dentar Partea a 2-a: DANTURĂ ÎNTR-O SINGURĂ ZI ( all on 4/ all on 6)
19/04/2019
Tratamente fără durere- sistemul computerizat de anestezie
30/04/2019
Implantul dentar Partea a 2-a: DANTURĂ ÎNTR-O SINGURĂ ZI ( all on 4/ all on 6)
19/04/2019
Tratamente fără durere- sistemul computerizat de anestezie
30/04/2019
Show all

DIGA DENTARĂ- PENTRU TRATAMENTE SIGURE!

Diga dentară

Diga este o folie extensibilă din latex, care se utilizează pentru izolarea dinților în momentul efectuării unei lucrări dentare. Atunci când este întinsă, aceasta acoperă toate părțile moi (buze, limbă, obraji), ferindu-le de înțepături sau tăieturi. Acoperirea acestor zone oferă o vizibilitate crescută, facilitând accesul în zona ce trebuie tratată. Diga dentară nu este o tehnică nouă, ea fiind inventată în 1864. Numai că puțini medici stomatologi o folosesc.
Diga se foloseşte pentru a menţine uscată porţiunea pe care se lucrează, indiferent că vorbim de tratamentul unei carii simple (obturaţie -“plombă”) sau de un tratament endodontic unde este imperios necesară izolarea perfectă a dinților aflați în tratament. Diga poate avea multiple culori, forme. Indiferent de tipul manoperei stomatologice, diga, corect aplicată crește considerabil șansele de success, obtinând rezultate foarte bune a tratamentelor pe termen lung.

Avantaje

• îmbunătăţeşte vizibilitate medicului asupra zonei de tratat prin menţinerea retracţiei părţilor moi -buze, limbă, obraji;

• protejează părţile moi ale pacientului de contactul cu diferite substanţe iritante pentru părţile moi;
• Previne înghițirea sau inhalarea instrumentelor, materialelor sau a altor substanțe rezultate in urma diverselor tratamente stomatologice.
• Previne contaminarea câmpului operator (unul sau mai mulți dinți) cu saliva. Acest aspect este important în special în timpul tratamentelor endodontice (când microorganismele din saliva ar putea contamina canalele radiculare) sau în timpul aplicării obturațiilor fotopolimerizabile când este foarte important ca, câmpul operator să fie uscat.
• optimizează proprietăţile materialelor restauratoare prin controlul umidităţii şi contaminării.

Clinica New Dent pun la dispoziția pacienților servicii complete excepționale utilizând cele mai moderne tehnologii în domeniu. Medicii vă stau la dispoziție pentru a vă reda zâmbetul dorit.

Clinica New Dent
str. Cernăți nr.1A Suceava
nr. 0330.401166