Antibioticul în infecția dentară

Igiena orală în vacanță!
26/07/2019
Sfaturi pentru o igienă orală corectă
28/08/2019
Igiena orală în vacanță!
26/07/2019
Sfaturi pentru o igienă orală corectă
28/08/2019
Show all

Antibioticul în infecția dentară

Ce trebuie să știți despre antibiotice și utilizarea lor în infecțiile dinților?
O infecție a dinților sau un abces apare în general ca urmare a cariilor dentare profunde și a unei igiene orale deficitare. Cu toate acestea, se poate dezvolta și din cauza lucrărilor dentare anterioare incorect adaptate sau a leziunilor traumatice. Cu siguranță oricine a folosit măcar o dată pretextul m-a tras curentul pentru a justifica cel puțin o durere. Atunci când nu ne permitem financiar să facem alte investigații, concluzionăm scurt că ne-a tras curentul. Același efect de pansament îl are și antibioticul. Ai o răceală puternică? Un antibiotic rezolvă problema. Te doare urechea stângă? Rezolvi cu un antibiotic. Te supără o măsea? Ai nevoie de antibiotic.

Aceasta este cea mai frecventă greșeală pe care o fac pacienții cu dureri și își administrează antibiotice fără un consult de specialitate. Doar un medic specialist poate să prescrie un antibiotic în funcție de afecțiune.
Administrarea antibioticelor nu vindecă infecțiile dentare, ci reprezintă un adaos al tratamentelor stomatologice menit să amelioreze/elimine durerea.
Când apare o infecție, ea provoacă formarea unui buzunar de puroi (abces) urmare a unei supraaglomerații de bacterii. Această infecție cauzează adesea umflarea, durerea și sensibilitatea în zonă. Fără tratament, infecția se poate răspândi în alte zone ale organismului.
Spre deosebire de alte tipuri de infecție, infecția dentară nu poate fi eliminată decât atunci când țesutul infectat este îndepărtat iar medicamentația specifică e administrată prin canalele radiculare. O astfel de intervenție necesită atenția și experiența unui medic specilizat, utilizând echipamente moderne special concepute pentru tratamentul infecțiilor. Toate aceste măsuri contribuie la conservarea dintelui în cauză și îl feresc de necesitatea extracției.
Principalul risc al administrării de antibiotice este apariția unei reacții alergice manifestate prin erupții cutanate, frisoane sau dispepsie (tulburări de digestie). Nu se indică administrarea antibioticelor pe stomacul gol. Se recomandă consumul de alimente și apoi administrarea dozelor terapeutice.

Oricine experimentează o infecție a dinților trebuie să vadă imediat un dentist pentru a preveni răspândirea infecției.

Clinica New Dent pune la dispoziția pacienților servicii complete excepționale utilizând cele mai moderne tehnologii în domeniu. Medicii vă stau la dispoziție pentru a vă reda zâmbetul dorit.

Clinica New Dent
str. Cernăuți nr.1A Suceava
nr. 0330.401166