Igiena orală în vacanță!

Amprentarea digitală- comfort pentru pacient, rapiditate și precizie
31/05/2019
Antibioticul în infecția dentară
02/08/2019
Amprentarea digitală- comfort pentru pacient, rapiditate și precizie
31/05/2019
Antibioticul în infecția dentară
02/08/2019
Show all

Igiena orală în vacanță!

Nu puteți să vă luați vacanță de la igienizarea orală

Poate fi greu să dați atenție îngrijienei orale, pe care o merită, atunci când călătoriți pentru afaceri sau în vacanță. Sunteți departe de casă, nu mai aveți același obicei în iginizarea cavității bucale, dar trebuie să știți că sănătatea cavității orale nu trebuie compromisă. „Oriunde vei fi, nu poți să renunți la igiena orală”, spune dr. Paul Axinti.

Iată câteva sugestii pentru îngrijirea dinților în timp ce călătoriți.

1. Împachetați corect

 Borseta/cutia de călătorie în care păstrați periuța de dinți ar trebui să fie suficient de mare pentru a asigura circulația aerului. Nu utilizați o carcasă care să țină periuța îngrămădită și asigurați-vă că recipientul are găuri pentru ventilația aerului.

Înainte și după călătoria dvs., asigurați-vă că ați curățat carcasa! Un sondaj al Academiei Americane de Parodontologie a constatat că o treime din călători nu își spală niciodată cutia periuței de dinți.

2. Uscați-vă periuța

O periuță care ramâne umedă atrage bacterii. Dacă puteți, scoateți periuța de dinți din carcasa ei de îndată ce ajungeți la destinație. Așezați peria în poziție verticală într-o ceașcă/pahar care permite ca apa să se scurgă de pe perii periuței.

3. Căutați produse portabile de igienă orală

O periuță de dinți pliabilă sau una de unică folosință și o rolă de ață dentară nu este dificil să încapă în bagaj. „Ața dentară este foarte mică și ocupă puțin spațiu, astfel încât să puteți să o luați cu dumneavoastră când călătoriți”, spune dr. Liliana Costan.

4. Să aveți un plan de rezervă

În funcție de destinația dvs., ar fi o idee bună să împachetați consumabile suplimentare pentru îngrijire orală. Vă vor ajuta să economisiți bani în timp ce călătoriți și vă for fi la îndemână. Unele hoteluri vă vor pune la dispoziție periuțe de dinți de unică folosință. Amintiți-vă că în cazul în care nu aveți pastă de dinți, vă puteți peria doar cu apă astfel încât să țineți la distanță placa bacteriană, atât timp cât vă periați în mod corespunzător.

5. Igiena este importantă

Întotdeauna amintiți-vă să vă spălați bine mâinile înainte de a vă utiliza periuța de dinți sau ața dentară. Dacă apa locală nu este sigură de băut, înseamnă că nu este sigură nici pentru îngrijirea orală. Utilizați în schimb apă îmbuteliată sau fiartă.

6. Alternative pentru miros plăcut

Când călătoriți, vă este dificil să vă periați dinții imediat după masă? Nu uitați să aveți o gumă de mestecat pentru menținerea unei guri curate. Guma fără zahăr îndulcită cu xilitol va stimula fluxul de salivă, ceea ce vă ajută să vă curățați dinții. Bacteriile și bucățile de alimente se vor lipi, de asemenea, de gingie și nu de gură. Bomboanele fără zahăr, cu extract de ceai verde sau consumarea unui ceai verde vă ajută să vă protejați dinții. Cercetările de la Universitatea Pace din New York, sugerează că ceaiul verde poate ajuta la distrugerea bacteriilor care cauzează carii.

7. Urmăriți ce mâncați

Când mergem în vacanță, ne schimbăm obiceiurile alimentare. Avem tendința de a ne răsfăța mult mai mult. Încercați să limitați consumul dulciurilor. Fiecare expunere va face o diferență pentru sănătatea dinților dumneavoastră.

Vacanță plăcută și călătoriți în siguranță!    

Clinica New Dent pune la dispoziția pacienților servicii complete excepționale utilizând cele mai moderne tehnologii în domeniu. Medicii vă stau la dispoziție pentru a vă reda zâmbetul dorit.

Clinica New Dent
str. Cernăți nr.1A Suceava
nr. 0330.401166