De vorba cu medicul- Prima vizita pentru cel mic!

Alege corect! Dintele tău poate fi salvat
14/10/2018
Implantul dentar- un zâmbet la îndemâna tuturor Partea I
24/12/2018
Alege corect! Dintele tău poate fi salvat
14/10/2018
Implantul dentar- un zâmbet la îndemâna tuturor Partea I
24/12/2018
Show all

De vorba cu medicul- Prima vizita pentru cel mic!

Beautiful smiling cute baby

Prima vizită pentru cel mic!

 

Părinții au multe îngrijorări: se asigură că bebelușul lor este sănătos și fericit, rearanjându-și viața în jurul unor programe agitate și de multe ori nu dorm imaginându-și ce trebuie să facă în tot felul de situații noi. Când vine vorba de sănătatea orală a copilului dumneavoastră, totuși, există o mulțime de ajutoare disponibile. Totul începe în cabinetul nostru, când vă aduceți copilul pentru prima dată la dentist.

Când se face prima vizită? Primul examen al copilului trebuie să apară după vârsta de un an. Uimit? Nu ar trebui să fii! Chiar dacă pot exista doar câțiva dinți care pot fi vizibili la acea vârstă, există o mulțime de lucruri pe care putem începe să lucrăm – inclusiv dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase care vor face vizitele viitoare la dentist mult mai plăcute.

Din păcate, unii copii dezvoltă carii dentare la o vârstă fragedă. Vom avea grijă de carii – dar acesta este un singur motiv pentru o vizită timpurie la cabinetul nostru. La fel de important este revizuirea modalităților adecvate de îngrijire a gurii unui copil, trecerea peste etapele de dezvoltare ale copilului dvs. și discutarea importanței bunei igiene orale.

 

Pregătirea pentru Ziua cea Mare

Modul în care copiii par să copieze sentimentele părinților lor uneori pare ciudat; deci, dacă aveți emoții să mergeți la medicul dentist, încercați să nu lăsați să se vadă. În general, în timpul acestei vizite pur și simplu  vom vorbi cu dvs. și copilul dumneavoastrăși vom face evaluarea cavitătii orale. Cel mai bine este să-i spui copilului la ce trebuie să se aștepte în prealabil, fără a face prea multă agitație, ci mai bine ajutați-l să se pregătească pentru „ziua cea mare”.

Când intri în cabinet, este o idee bună să aduci o jucărie și să i-o dai. Dacă este posibil, veniți doar cu copilul care are nevoie de consultative, astfel încât să ne putem concentra pe noul pacient. De asemenea, completarea fișei pacientului în avans poate economisi timp și efort în ziua vizitei.

 

 

 

Consultația

Atunci când tu și copilul tău sunteți așezați confortabil în cabinet, vom petrece câteva minute să ne cunoaștem și să explicăm ce vom face. Apoi, vom efectua o examinare delicată a gurii copilului. Vom căuta toate semnele precoce ale unor probleme dentare, cum ar fi cariile dentare, și evaluarea dezvoltării dinților copilului dumneavoastră. Scopul nostru este să prevenim apariția cariilor și să rezolvăm problemele dentare cât mai repede.

În cele din urmă, vom discuta diferite modalități de a menține sănătatea orală a copilului dumneavoastră în stare cât mai bună. De exemplu, putem vorbi despre dietă, obiceiurile alimentare și practicile de igienă orală ce pot ajuta la prevenirea cariilor dentare, cea mai frecventă boală cronică din copilărie. Acesta este un subiect important pentru toată lumea – cu atât mai mult cu cât copilul dumneavoastră este expus unui risc mai mare. Dacă sunt necesare tratamente, vă vom explica ce sunt și de ce le recomandăm. De asemenea, vom da sfaturi despre curățare și periere eficientă și vom programa o vizită pentru o consultație și reexaminarea cavității bucale.

Multe obiceiuri sunt dezvoltate la începutul vieții. De aceea, este important să „faceți asta începând cu vârsta de un an”. Deci, când este timpul pentru prima vizită a copilului dvs. … nu ezitați! Te vei bucura că ai venit cu copilul în cabinetul nostru.