Importanța aței dentare în igiena zilnică
04/10/2018De vorba cu medicul- Prima vizita pentru cel mic!
13/11/2018De multe ori ți-ai pus întrebarea ce faci cu dintele tău care e foarte distrus? Chiar și medicul tău dentist ți-a spus că trebuie extras? Acum există variante de salvare a dinților tăi. În acest articol poți afla cum poți face asta.
Tratamentul endodontic (Cunoscut sub numele de „tratament de canal“ sau „îndepartarea nervului“) este una dintre cele mai comune proceduri medicale în tratamentele stomatologice pentru a elimina infecțiile și pentru a proteja de viitore infecții. Tratamentele endodontice asistate de microscop reprezintă cea mai complexă procedură disponibilă în endodonție. Microscopul ajută endodontulul să vadă mai bine în canal pentru a face un tratament corect.
INTERVENȚIA ENDODONTICĂ SUB MICROSCOP POATE FACE DIFERENȚA ÎN SALVAREA SAU EXTRACȚIA UNUI DINTE.
Infecțiile pulpei dentare apar cel mai adesea din cauza cariilor profunde, a unei traumei mari a dinților sau a bolii parodontale. Bacteriile pătrund prin crăpăturile dintelui către pulpă, treptat distrugând-o, astfel ducând la afcectarea osului, umflarea ligamentelor din jurul dintelui și, eventual, pierderea dinților. Netrarea dinților cu pulpă inflamată sau necrozată pot afecta si țesuturile vecine.
Tratamentul endodontic vă ajută să vă păstrați zâmbetul natural, să continuați să mâncați. Cu îngrijirea orală adecvată, majoritatea dinților care au avut tratament canal pot dura o viață.
Ce trebuie evitat?
Nu alegeți niciodată extragerea deoarece credeți că va fi mai ieftină! Atunci când un dinte natural este extras, trebuie înlocuit cu un dinte artificial pentru a împiedica dinții vecini să se deplaseze și pentru a preveni problemele dentare viitoare. Costul unei proteze, a unei punți dentare sau a unui implant, plus extracția, este, de cele mai multe ori, mai scump decât costul unei proceduri endodontice care ar salva dintele.