Importanța aței dentare în igiena zilnică

Deschidere Centru stomatologic New Dent Suceava
25/11/2016
Alege corect! Dintele tău poate fi salvat
14/10/2018
Deschidere Centru stomatologic New Dent Suceava
25/11/2016
Alege corect! Dintele tău poate fi salvat
14/10/2018
Show all

Importanța aței dentare în igiena zilnică

Ața dentara

Uneori lucrurile pe care nu le vedeți pot cauza cele mai mari daune. De exemplu, dinții dumneavoastră. Majoritatea oamenilor sunt în mod rezonabil atenți atunci când vine vorba de periaj și asta e minunat. Dar asigurarea sănătății dentare pe termen lung necesită și folosirea zilnică a aței dentare. Iată câteva motive importante pentru care să folosești ața dentară:

Ai pierdut 35% din dinții tăi

Imaginați-vă cum ar arăta gura dvs. și cum ar fi dacă nu ați curățat niciodată 1/3 dinții. Aceasta este o descriere destul de bună a ceea ce se întâmplă atunci când nu reușiți să folosiți ata dentara. Chiar și cele mai bune periuțe de dinți nu pot ajunge în zonele esențiale dintre dinți.
Deci, atunci când neglijezi folosirea aței dentare, ignori până la 35% din suprafața dinților tăi. Acest lucru poate duce la probleme mari in timp. Mulți experți în domeniul sănătății consideră că lipsa folosirii atei dentare provoacă cele mai multe probleme si de aceea oameni ajung la un medic dentist.

Tu îți provoci respirația urat mirositoare

Poți face tot felul de lucruri pentru a te face prezentabil în public. Puteți să vă spălați părul, să purtați haine frumoase, sa faceti dus zilnic. Cu toate acestea, este posibil să respingeti în continuare pe cei din jurul dvs. dacă respirația dvs. este inacceptabilă.
Gumele de mestecat sunt perfecte pentru tratarea simptomelor acestei probleme. Dar, pentru a vă asigura că mirosul se îndepărtează, trebuie să o tratezi la sursă. Ata dentara îndepărtează bacteriile din gură care pot face pe cei din jur sa fuga de tine.

Îți faci gingiile bolnave

Boala gingivala afectează destul de multi oameni. Nu numai că această condiție poate face ca mancatul sa fie dureroas, cu timpul se poate răspândi dincolo de gură, afectand oasele care alcătuiesc maxilarul. Una dintre cele mai eficiente modalități de a preveni această problemă este asa folositi ata dentara de fiecare dată când vă periați. Câteva secunde pe care le investiți în acest obicei vă vor fi recompensate pe tot parcursul vieții.

Un motiv pentru care mai mulți oameni nu folosesc ata dentara este că nimeni nu i-a învățat vreodată tehnica corectă. Deci, iată câteva sfaturi pentru a începe:
Mișcați ata dentara în sus și în jos, nu doar din lateral. Acest lucru ajută la eliminarea mai multor resturi alimentare si a plăci bacteriene de pe suprafața dintelui.
Niciodată sa nu te grabesti! Luați-vă timpul și curatați cu grijă.
Nu-ți place ata dentara pe care o folosești? Încearcă o altă marcă. Veți găsi produse cu diferite arome și alte tipuri pe care puteti sa le utilizati cu usurinta. De asemenea, puteți cere medicului dentist să recomande un brand.
Sângerarea ușoară a gingiilor este normală atunci când oamenii încep să foloseasca ata dentara. Cu toate acestea, sângerarea continuă poate fi un simptom al bolii gingivale. Dacă sângerarea devine severă, contactați imediat medicul dentist. Unii dinți sunt prea inghesuiti pentru a permite folosirea aței dentare. Consultați medicul dentist pentru tratamente care pot ajuta la această problemă.

Periajul zilnic și folosirea aței dentare sunt două dintre cele mai inteligente lucruri pe care le poate face oricine. Astfel, faceți din folosirea atei dentare o practica obișnuită a vieții voastre.

Vă dorim o viață întreagă de zâmbete fericite și sănătate dentară vibrantă.