Sfaturi pentru o igienă orală corectă
28/08/2019
Laborator digital de tehnică dentară propriu
30/11/2019
Sfaturi pentru o igienă orală corectă
28/08/2019
Laborator digital de tehnică dentară propriu
30/11/2019
Show all

Radiografia dentară

Radiografiile dentare sunt o parte importantă a evaluării pacientului, deoarece ajută medicul stomatolog să examineze zonele care nu pot fi văzute cu ochiul liber. Investigația este precisă, astfel că se oferă cele mai bune opțiuni de tratament.

Chiar dacă cariile de suprafață sunt vizibile cu ochiul liber, cele dintre dinți, de sub obturații, se pot vedea doar pe radiografii.

Totodată, radiografiile dentare pot dezvălui probleme complicate, cum ar fi boli parodontale, pierdere osoasă, dar și starea canalelor radiculare, a plombelor si a punților dentare. Identificarea din timp a acestor probleme face ca tratamentul să fie minim invaziv.

Tipuri de radiografii dentare

Radiografia dentară ajută la diagnosticarea corectă și la elaborarea planului de tratament corect.  

Cele mai recomandate radiografii dentare sunt:  radiografia retroalveolară (periapicală)  radiografia panoramică (ortopantomograma).

Mai pot fi recomandate, de asemenea:

  • radiografii Bite-Wing,
  • Computer Tomograf 3D (CBCT)
  • teleradiografii,
  • radiografii ale articulatiilor temporo-mandibulare, 
  • radiografii ale sinusurilor maxilare.

Radiografia retroalveolară

Radiografia retroalveolară este cea mai simplă, cea mai recomandată și cea mai ieftină investigație radiologică.

Această radiografie se concentrează doar pe unul sau doi dinți și oferă medicului dentist o imagine în detaliu a dintelui, de la coroană la radacină.

Radiografia panoramica (ortopantomograma)

Orice medic dentist ar trebui să recomande o radiografie panoramică la prima vizită a pacientului, înainte de a face orice fel de tratament.

Pe această radiografie se văd toți dinții, fiind o imagine de ansamblu, ca o hartă a întregii cavități bucale folosită pentru a evalua și a stabili corect un plan de tratament: chirurgical, ortodontic, protetic.

Radiografia Bite-Wing

Acest tip de radiografii este folosit pentru detectarea cariilor dintre dinți, din zona coletului sau de

sub obturații.

Radiografia CBCT 3D

Tehnologia computer tomograf este cea mai nouă tehnologie imagistică ce generează informații vizuale 3D ale arcadelor dentare. Scanerul CBCT se rotește o singură dată în jurul capului pacientului pentru a capta imaginile în plan multiplu, doza de radiații fiind mult mai mică decât în cazul scanarilor realizate cu CT-ul clasic, întrucât este suficientă o singură scanare de scurtă durată pentru a cuprinde întreaga arie de investigație.

Clinica New Dent pune la dispoziția pacienților servicii complete excepționale utilizând cele mai moderne tehnologii în domeniu. Medicii vă stau la dispoziție pentru a vă reda zâmbetul dorit.

Clinica New Dent
str. Cernăți nr.1A Suceava
nr. 0330.401166